Facebook hesabınızı nasıl siler veya devre dışı bırakırsınız? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Facebook hesabınızı nasıl siler veya devre dışı bırakırsınız? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

ekran görüntüsü/Anita George / Dijital Trendler Facebook hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Yukarıdaki devre dışı bırakma yönteminde olduğu gibi, aşağıdaki adımlar Hesap Merkezini içerir

Facebook hesabınızı devre dışı bırakma

Bu daha sonra görüşürüz seçeneğidir Hesap Merkezine erişiminiz yoksa, sizi Facebook Ayarlarına yönlendiren başka bir yöntem kullanacaksınız Bunu yaparsanız, Hesabı sil düğmesini seçtikten sonra hesap silme işlemi sırasında bulunacaktır Devre dışı bırakma, giriş yapmak için Facebook’u kullandığınız üçüncü taraf uygulamaları etkilemez Seçme Hesap Merkezi Bu işlem sırasında size sorular sorulacak ve Facebook bilgilerinizin kopyalarını indirme veya aktarma gibi işlemler yapma fırsatı verilecektir

Aşama 3: Hesap Merkezi ekranında şunu seçin: Kişisel detaylar > Hesap sahipliği ve kontrolü

Aşama 3: Seçme Kişisel detaylar ve sonra seç Hesap sahipliği ve kontrolü Gönderdiğiniz mesajlar dışındaki tüm içeriğiniz silinecektir Daha yeşil sosyal medya mecralarına geçtiyseniz veya artık hesabınıza ihtiyacınız yoksa Facebook hesabınızı da silebilirsiniz

Adım 2: etiketli bir bölüm görmelisiniz Hesap Merkezi sol üst köşede Facebook Messenger hâlâ kullanımınıza açık olacak

Hesap Merkezi’ne erişiminiz yoksa, Facebook Yardım Merkezi’ne göreseçeneğini seçtikten sonra bunu Facebook Ayarlarında bulmalısınız Ya da belki Facebook hesabınızı bir süredir kullanmadınız ve gelecekte de kullanmayı planlamıyorsunuz Bu bilgilerin bir kopyasını saklamak sizin için önemliyse Facebook’tan bir kopya talep etmelisiniz Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar

Bu kadar Bu noktada silme isteğinizi onayladığınızda istek resmi olarak gönderilir

Facebook hesabınızı nasıl devre dışı bırakabilirsiniz?

Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımlar Hesap Merkezini içerir Yalnızca hesabın ana profili değil, söz konusu hesap altında sahip olduğunuz tüm Facebook profilleri de silinecektir Her seçenekten neler beklenebilir:

Facebook hesabınızı silme

Bu kalıcı veda seçeneğidir Bunu yaparsanız, seçin Hesap Merkezi Bu, bir noktada Facebook’a geri döneceğinizi biliyorsanız ancak şimdilik biraz uzaklaşmaya ihtiyacınız varsa kullanabileceğiniz seçenektir Ayrıca, giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullandığınız üçüncü taraf uygulamalara da giriş yapamazsınız Hesap Merkezine erişemiyorsanız, Facebook’un alternatif silme yöntemini kullanmanız gerekecektir Daha sonra beliren menüde öğesini seçin

Böyle yap Sonra seçin Devam etmek Bu ekranların tamamını dikkatlice okuyun ve isterseniz hesap verilerinizi indirin

Daha sonra, devre dışı bırakma işlemini tekrar tekrar onaylamanızı ve bazı soruları yanıtlamanızı isteyen bir dizi ekranla karşılaşacaksınız Facebook Ayarları aracılığıyla gerçekleştirilebilir Meta’nın Hesap Merkezine erişiminiz varsa yukarıda özetlenen yöntemleri kullanacaksınız Hesap gitti Hesabı nihayet devre dışı bırakana kadar devam edin Bunun kalıcı bir veda olduğundan kesinlikle eminseniz Facebook hesabınızı silebilirsiniz

Adım 5: Seçmek Aktif edilmemiş hesap bir sonraki ekranda

Facebook’ta hesabı sil düğmesi nerede?

Bu yine Hesap Merkezine erişiminizin olup olmamasına bağlıdır Bunun yerine hesabınızı Facebook Ayarları aracılığıyla nasıl devre dışı bırakabilirsiniz?

ekran görüntüsü/Anita George / Dijital Trendler SSS Facebook hesabını silmenin en hızlı yolu nedir?

Facebook hesabınızı silmek söz konusu olduğunda, aslında mesele hızdan çok, hangi yöntemin kullanılabileceğiyle ilgilidir Devre dışı bırakma veya silme

Aşama 1: Devre dışı bırakmak istediğiniz Facebook hesabına giriş yaptıktan sonra, Profil resmi simgesi sağ üst köşede

Bu kadar Bu 30 gün içinde istediğiniz zaman silme işlemini iptal edebilirsiniz

Facebook hesabınızı devre dışı bırakmakla silmek arasındaki fark nedir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Facebook’a veda etmek için iki seçeneğiniz var ve bu, platformdan ne kadar süre uzak kalmak istediğinize bağlı Herhangi bir nedenle Hesap Merkezine erişiminiz yoksa, Facebook’un Yardım Merkezi kılavuzuna bakın Facebook hesabınız 30 gün sonra silinecektir

Bu kılavuzda, her seçeneğin ayrıntılarını ve bunların nasıl kullanılacağını ele alacağız Hesabınızı silmeyi seçerseniz, silme isteğini gönderdikten 30 gün sonra o hesaba erişiminizi kaybedersiniz

Daha sonra, Facebook hesabınızı silme kararınıza ilişkin daha fazla onay isteyen bir dizi ekran boyunca yönlendirileceksiniz Devre dışı bırakıldığında profiliniz kimseye görünmez ve bir Facebook Sayfanız varsa o Sayfa da devre dışı bırakılır Daha sonra bir menü görünecektir, seçin Devre dışı bırakma veya silme Ardından sunulan seçenekler arasından devre dışı bırakmak istediğiniz hesabı seçin

ekran görüntüsü/Anita George / Dijital Trendler

Adım 4: Bir sonraki ekranda kalıcı olarak silinmesini istediğiniz hesabı seçin Facebook hesabınızı nasıl sileceğinize veya devre dışı bırakacağınıza daha yakından bakalım Devre dışı bırakma veya silme altında yer alan seçenek Hesap sahipliği ve kontrolü

Sadece biraz ara vermeye ihtiyacınız varsa ve muhtemelen gelecekte hesabınıza ihtiyaç duyacaksanız, Facebook hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz

Belki de Facebook’u kullanmaya biraz ara vermeniz gerekiyor

Not: Facebook hesabınızı silmeyi planlıyorsanız öncelikle Facebook hesabınızın bilgilerini indirmeyi düşünebilirsiniz

ekran görüntüsü/Anita George / Dijital Trendler

Adım 4: Açılan ekranda öğesini seçin Sebepleriniz ne olursa olsun, konu Facebook’tan kurtulmak olduğunda iki net seçeneğiniz olduğunu bilmelisiniz

Adım 2: Hesap Merkezi bölümü sol üst tarafta olmalıdır Devre dışı bırakma ve silme içinde barındırılan Facebook Bilgileriniz

Aşama 1: Facebook hesabınıza giriş yapın ve ardından Profil resmi simgesi sağ üst köşede Son onay ekranına ulaşana kadar bu ekranlarda ilerlemeye devam edin Kendi Yardım Merkezi kılavuzuna göre, Facebook, istekten sonra fikrinizi değiştirmeniz için size 30 güne kadar süre veriyor, ancak ondan sonra her şey biter Bu seçenek sayesinde her zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilir ve hesabınıza erişebilirsiniz Görünen menüden seçin Ayarlar ve gizlilik ve daha sonra Ayarlar

Adım 5: Seçmek Hesabı sil ve seç Devam etmek Hesabınız artık devre dışı bırakılmalıdır Ona bir göz atın Facebook’un bir kopyanın nasıl talep edileceğine ve indirileceğine ilişkin resmi kılavuzu veya Facebook hesap bilgileriniz Ancak buna geri döneceğinizi biliyorsanız, hesabınızı devre dışı bırakmak en iyisi olabilir